استابلایزر سه فاز چیست؟

برای درک بهتر تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز نیاز است که بار دیگر با معنا و مفهوم هر یک از این استابلایزر ها به صورت جداگانه آشنا شده و آن ها را یادآوری کرده باشیم.

دستگاه استابلایزر سه فاز نیز همچون سایر مدل های استابلایزر دارای مدارهای کنترل الکتریکی ساده می باشد که در جهت نظارت و کنترل کردن ولتاژ تجهیزات الکتریکی شما مورد استفاده قرار میگیرد.

در واقع استابلایزر سه فاز ولتاژ ورودی 380 تا 450 ولت را دریافت کرده و خروجی ثابت 380 ولت را تحویل خواهد داد.

استابلایزر تک فاز

تثبت کننده ولتاژ تک فاز یا همان استابلایزر تک فاز از راندمان بالایی برخوردار می باشد. در حقیقت امپدانسی که در این نوع استابلایزرها به کار رفته است کم پایدارمی باشد.

این نوع استابلایزر به تصحیح ولتاژ خروجی سریعتر و حذف سنبله های سوئیچینگ موتور می پردازد.

ویژگی های تثبیت کننده سه فاز

  1. جریانهای فاز تثبیت کننده سه فاز تمایل دارد که در صورت بار متعادل خطی ، نویز را جمع کرده و به صفر برساند. سازنده ترانسفورماتور جداسازی امکان حذف یا کاهش اندازه هادی خنثی را فراهم می کند. هر سه فاز تثبیت کننده جریان مشابهی را حمل می کنند و بنابراین می توانند از یک اندازه برای بار متعادل برخوردار باشند.
  2. انتقال قدرت به یک بار متعادل خطی ثابت است ، که به کاهش ارتعاشات ژنراتور و موتور کمک می کند.
  3. تثبیت کننده های سه فاز می توانند یک میدان مغناطیسی تولید کنند که در جهت خاصی بچرخد ، که این امر طراحی موتور تثبیت کننده ها را ساده می کند.

تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز

حال که تا حدودی با هر یک از استابلایزرهای سه فاز و تک فاز آشنا شدید و دانستید که هر یک از آن ها دارای انواع مختلفی می باشند زمان آن رسیده است که اشاره ای هم به تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز داشته باشیم.

بیشتر استابلایزرهایی که برای محافظت و ایمن نگه داشتن تجهیزات خانگی مورد استفاده قرار میگیرند استابلایزرهای تک فاز می باشند در این نوع از استابلایزرها یک فاز و یک خنثی وجود دارد برای مثال: فاز مثبت و منفی.

در حالی که در تثبیت کننده های سه فاز، سه فاز وجود دار(R ، Y ، B) و یک خنثی هستند. همه این فازها با 120 درجه جابجا می شوند. بین استابلایزهای سه سه فاز و استابلایزرهای تک فاز ، این تفاوت اصلی است.

در تثبیت کننده سه فاز، اساساً دو روش برای اتصال سه مرحله تثبیت کننده وجود دارد. یکی ستاره است و دیگری دلتا. در نوع ستاره ، هر فاز در یک نقطه متصل می شود که خنثی و در اتصال دلتا تشکیل می شود. هر فاز به انتهای فازهای دیگر متصل می شود. بنابراین، این یک مسیر بسته و بدون خنثی تشکیل می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *