همانطور که میدانید در عصر مدرن دیجیتال امروز، به ویژه در بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه و نو ظهور، تقاضا برای قدرت برق غالبا فراتر از عرضه است که موجب نوسانات ولتاژ می شود. عدم رعایت این ناهنجاری های برق می تواند باعث شود که دستگاه های برقی سوء عملکرد داشته باشند. در این مقاله در مورد استابلایزر چیست و چه کاربردی دارد و تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی چگونه کار می کند می پردازیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

استابلایزر چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه استابلایزر stabilizer یا تثبیت کننده ولتاژ یک دستگاه الکتریکی است که برای ارائه ولتاژ ثابت به یک مصرف کننده در پایانه های خروجی آن صرف نظر از تغییرات ورودی یا ولتاژ منبع ورودی طراحی شده است. تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی یک دستگاه را در برابر ولتاژ بالا، ولتاژ پایین و سایر ولتاژهای دیگر محافظت می کند. تثبیت کننده ولتاژ نیز به عنوان رگولاتور ولتاژ اتوماتیک (AVR) نامیده می شود. تثبیت کننده ولتاژ برای تجهیزات الکتریکی با ارزش و گران قیمت ترجیح داده می شود تا از نوسانات مضر ناشی از ولتاژ کم محافظت کند. برخی از این تجهیزات عبارتند از تهویه مطبوع، دستگاه چاپ، تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین آلات صنعتی و دستگاه های پزشکی ولتاژ خروجی از یک تثبیت کننده در محدوده 220 و 230 ولت در صورت عرضه ی تک فاز و 380 ولت یا 400 ولت در صورت عرضه ی سه فاز، در محدوده ی ولتاژ خروجی قرار می گیرد.

امروزه دستگاه های تنظیم کننده ولتاژ اتوماتیک دارای انواع مختلفی هستند که در بازار وجود دارد. تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی می تواند به صورت تک فاز یا سه فاز باشد. استابلایزر خانگی یا تثبیت کننده ولتاژ به صورت اختصاصی برای تنظیم و تثبیت ولتاژ لوازم برقی خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، تثبیت کننده ولتاژ می تواند از نوع آنالوگ یا نوع دیجیتال استفاده شود. رایج ترین انواع استابلایزر stabilizer می توان به صورت استابلایزر رله ای، استابلایزر سروو موتوری و استابلایزر استاتیک یا سوئیچینگ اشاره نمود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *